Waar kan je terecht voor informatie?
Heb je vragen over jongdementie? Wil je meer weten over de impact op verschillende levensdomeinen? Maak je je zorgen? Onderstaande bronnen, organisaties en diensten kunnen je op weg helpen.
Waar kan je binnenwandelen voor meer informatie, advies en een luisterend oor?
Waar kan ik als professionele hulpverlener, student of vrijwilliger terecht voor informatie, advies, doorverwijzing, vorming, opleiding, coaching of intervisie?
Waar kan je als persoon met jongdementie of mantelzorger terecht voor een luisterend oor, informatie of contact met lotgenoten?
Waar kan je een afspraak maken voor informatie, advies en ondersteuning?
Waar kan je terecht met vragen, bezorgdheden en/of moeilijkheden binnen je eigen gemeente of stad?
E-learning 'Jongdementie in de thuissituatie'
Deze online cursus biedt diepgaande kennis over jongdementie, inclusief herkenning, begeleiding en de impact op het dagelijks leven. Het is een flexibel leertraject, ideaal voor zowel zorgverleners als familieleden. Het is een uitgebreide e-learning, die zeer rijk gevuld is met informatie en adviezen. Maar laat dit je niet afschrikken, je kan ieder deel op je eigen tempo doorlopen. Je hoeft ook niet alles in één keer te bekijken: je kan starten en pauzeren waar en wanneer je maar wil.
Boek 'Dementie op jonge leeftijd'
Dit boek, geschreven door experts Annemie Janssens en Marjolein de Vugt, biedt uitgebreide informatie over jongdementie. Het belicht niet alleen de medische aspecten, maar ook de emotionele en sociale gevolgen.
Psycho-educatiepakket 'Dementie en nu' (niet specifiek jongdementie)
Ben je mantelzorger van een persoon met (jong)dementie? Heb je nood aan psycho-educatie over het dementieproces, de mogelijkheden tot ondersteuning, juridische en financiële aspecten, communicatie en omgang met je naaste? Wens je daarnaast ook tips om je eigen draagkracht te vergroten? Dan is het psycho-educatiepakket 'Dementie en nu' iets voor jou.
Het wordt op verschillende locaties en door verschillende organisaties aangeboden. Bekijk onderstaande website of contacteer je regionaal Expertisecentrum Dementie om te weten waar je dit in jouw regio kan volgen.
Meer weten over de eerste signalen van jongdementie?
Maak je je zorgen? Wat zijn eerste signalen? Wanneer onderneem je volgende stappen?
Dank u wel voor de feedback.
We gebruiken uw feedback om onze website te verbeteren.
Er is iets misgegaan.
Probeer het later opnieuw.